18 Mayıs 2012 Cuma

disney channel hakkında

DİSNEY CAHNNEL HAKKINDA BİRKAÇ ŞEY :

Disney Channel, ABD'den 24 saat yayın yapan televizyon kanalı. Kanal çizgi film, film ve diziler yayınlamaktadır. Hedef kitlesi ilk kurulduğunda 7 yaş grubu çocuklar olsa da zamanla değişmiş; programların içeriği değiştikçe, izleyen kesimin yaş ortalaması da artmıştır. Kanalın sahibi Walt Disney şirketidir.
Arap Devletleri ve Yunanistan'da yayın yapan kanal, 29 Nisan 2007'de kuruldu. Yayında Arapça ve Yunancanın yanında İngilizce dilinde de seslendirme ve altyazı bulunmaktadır.
12 Ocak 2012'ye kadar yerel kanal açılana kadar Türkiye'ye de Digitürk ve Teledünya'da yayın yapmıştır; yayına diğer dillerle birlikte Türkçe ses ve altyazı seçenekleri bulunmaktaydı.
2 Mayıs 2011'de kanal logosunu değiştirmiştir. 17 Aralık 2011'de logosunu yarı saydam mavi renkli logoyu kullanmaya başlamış, sonra tekrar saydam logoya dönmüştür.
 

Türkiye [değiştir]

Ekim 2011'de, Türkiye için yerel bir kanal açılacağı duyuruldu ve 21 Aralık 2011 tarihinde test yayınına başlandı. 12 Ocak 2012 tarihinde saat 6.00'da ise test yayını bitmiş ve Türksat 2A üzerinden ücretsiz yayına başlamıştır.[1]Türkiye, İspanya'dan sonra Disney Channel'ın ücretsiz yayına başladığı ikinci ülkedir. Bu döneme kadar Türkiye'de, Disney Channel'ın Orta Doğu kanalı üzerinden Digitürk ve Teledünya'da yayın yapmıştır. Kanalda ilk olarak turkuaz-sarı yarı saydam Disney Channel logosu kullanılmış, daha sonra 27 Ocak 2012'de tanıtımlarda kullanılan mavi-sarı logo kullanılmaktadır.
Türkiye kanalının açılmasıyla birlikte Türksat 2A başta olmak üzere, D-Smart, Digiturk, Teledünya ve Tivibu'dan izlenebilmektedir





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder